Ranskalainen hedelmätorttu hurmaa
Ranskalaisen hedelmätortun voi valmistaa niistä hedelmistä, jotka ovat kulloinkin parhaimmillaan tai sesongissa. Basilika antaa tortulle hienostuneen vivahteen. Voit tehdä tortun pohjan itse tai käyttää valmista murotaikinaa.
Ainekset
murotaikina:
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl hienoa sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 rkl voita
- 1 kananmuna
- 1/2 tl vaniljatiivistettä
täyte:
- 250 g mascarponea tai vuohentuorejuustoa
- 1 dl Lemon curd -tahnaa
- 1 dl silputtua basilikaa
päälle:
- 1 l viipaloituja luumuja, aprikooseja, persikoita, nektariineja tai mansikoita
- basilikanlehtiä
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
1. Nypi jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi sormin pieniksi murusiksi. Sekoita joukkoon muna ja vaniljatiiviste. Vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi.
2. Ota taikinasta palasia ja työnnä ne leivinpaperin päällä kämmensyrjällä aivan litteiksi – näin saat rasvan ja sokerin sekoittumaan kunnolla. Tee taikinasta pallo ja laita se leivinpaperissa jääkaappiin pariksi tunniksi.
3. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 20 senttiä oleva irtopohjavuoka ja aseta se leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Kaulitse taikina nopeasti ja aseta se kaulimen avulla varovasti vuoan päälle. Painele taikina vuokaan. Korjaa murtumakohdat yli menevällä taikinalla. Laita kaulin vuoan päälle ja kevyesti rullaten leikkaa ylimääräinen taikina pois. Vuoraa taikina varovasti voidellulla alumiinifoliolla, niin että se tukee taikinaa. Voit myös käyttää painona kuivattuja herneitä.
4. Paista pohjaa uunissa 5–6 minuuttia, eli kunnes taikina hieman kovettuu. Ota pois folio (ja herneet), pistele taikinan pohjaa haarukalla ja paista vielä noin 8–10 minuuttia, kunnes taikina alkaa ruskistua. Jäähdytä taikina nopeasti ritilällä, jolloin se muuttuu rapeaksi.
5. Tee täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä juustoseos jäähtyneelle muropohjalle. Viipaloi hedelmät ja asettele kauniisti täytteen päälle. Ripottele pinnalle myös basilikanlehtiä tai silputtua basilikaa.
6. Tee hyytelösokerista ja vedestä seos pakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi sitä tortun ja hedelmien päälle. Anna tortun olla viileässä tunnin ajan ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous