Reseptit

Ranskalainen kaali­-jauhelihakeitto

Kaali-jauhelihakeitto saa ranskalaisen säväyksen sinapista, rakuunasta ja valkosipulista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/ Otavamedia

Kaaleja kannattaa hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa. Kokeile perinteisten kaalikääryleiden ja -laatikon lisäksi myös kaalipestoa, -wokkia ja punjabilaista eli intialaisittain maustettua kaalia. 

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaali-jauhelihakeitto ranskalaisittain

  • n. 300 g kurttu­- tai valkokaalia
  • 3 dl silputtua lehtikaalia
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1 1/2 l kasvis-­ tai lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 250-300 g jauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl hunajaa tai siirappia
  • 1/2 tl rakuunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kaali-jauhelihakeitto valmistuu ranskalaisittain näin.

1. Suikaloi kaali, silppua lehtikaali, kuutioi porkkanat. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Kuullota kasviksia hetki. Lisää liemi ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua hiljalleen sillä välin, kun paistat jauhelihan.

2. Kuumenna öljy pannulla, lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää pannulle sinappi ja hunaja, puserra päälle valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki ja kaada jauheliha kattilaan. Anna keiton kiehua vielä 10–15 minuuttia.

3. Lisää herneet ja mausta keitto rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna kaali-jauhelihakeitto, peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.

Katso myös: Udon kana-nuudelikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Ramenkeitto

X