Reseptit

Ranskalainen kaalipata

Ranskalainen kaalipata on edullista, maukasta ja helppoa arkiruokaa. Sen mausteena on valkopippuria, yrttejä ja sinappia. Jos kaipaat perunoita padan lisukkeeksi, keitä niitä erikseen tai pilko mukaan pataan hautumaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ranskalainen kaalipata

  • n. 600 g kaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g selleriä
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • n. 2 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 2-3 rkl dijoninsinappia (tai muuta sinappia)
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl meiramia tai oreganoa
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl suolaa
  • 300 g jauhelihaa (esim. nauta-sika)

Valmistusohje

Ranskalainen kaalipata tehdään helposti näin:

1. Suikaloi kaali, hienonna sipulit, kuutioi selleri ja porkkanat. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä sekoitellen muutamia minuutteja. Lisää vesi ja kaikki mausteet.

2. Paista jauheliha ruskeaksi öljytilkassa pannulla. Lisää jauheliha kattilaan ja hauduta pataa kannen alla, kunnes kaali on pehmeää. Tarkista padan maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Katso myös: Mutkaton kaalivuoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaalilaatikko ilman riisiä

X