Ranskalainen kaalipata
Ranskalainen kaalipata on edullista, maukasta ja helppoa arkiruokaa. Sen mausteena on valkopippuria, yrttejä ja sinappia. Jos kaipaat perunoita padan lisukkeeksi, keitä niitä erikseen tai pilko mukaan pataan hautumaan.
Ainekset
Ranskalainen kaalipata
- n. 600 g kaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g selleriä
- 2 porkkanaa
- 1 rkl öljyä
- n. 2 dl vettä
- 1 laakerinlehti
- 2-3 rkl dijoninsinappia (tai muuta sinappia)
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl meiramia tai oreganoa
- 2 rkl siirappia
- 2 rkl soijakastiketta
- 1/2 tl suolaa
- 300 g jauhelihaa (esim. nauta-sika)
Valmistusohje
Ranskalainen kaalipata tehdään helposti näin:
1. Suikaloi kaali, hienonna sipulit, kuutioi selleri ja porkkanat. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä sekoitellen muutamia minuutteja. Lisää vesi ja kaikki mausteet.
2. Paista jauheliha ruskeaksi öljytilkassa pannulla. Lisää jauheliha kattilaan ja hauduta pataa kannen alla, kunnes kaali on pehmeää. Tarkista padan maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Katso myös: Mutkaton kaalivuoka
Katso myös Kotiliesi.fi: Kaalilaatikko ilman riisiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous