Reseptit

Ranskalainen kanapata

Reilusti juureksia sisältävä kanapata on syysruokaa parhaimmillaan.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600-700 g broilerinpaloja
  • 1 sipuli
  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 150 g lanttua
  • 4-6 perunaa
  • 8 dl kanalientä
  • 1 rkl pullomargariinia
  • ¼ -½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl persiljaa koristeeksi
  • 1 dl kevytranskankermaa (rasvaa 18 prosenttia)
  • 2-4 tl dijoninsinappia

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko sipulit, juurekset ja perunat ja lisää kaikki kuumaan kanaliemeen.

2. Paista broileripalat kauttaaltaan rasvassa pannulla, lisää liemeen, lisää myös mausteet ja kypsennä puolisen tuntia miedolla lämmöllä.

3. Koristele persiljalla ja tarjoa sinapilla maustetun ranskankerman kanssa.

1600 kJ (380 kcal) 1 annos

X