ranskalainen kanasalaatti
Reseptit

Ranskalainen kanasalaatti

Ranskalainen kanasalaatti saa rapeutta varsisellerin paloista, kirpeyttä dijoninsinapista sekä rucolasta ja makeutta viinirypäleistä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ranskalainen kanasalaatti

  • 300 g broilerin sisäfileetä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 sellerinvartta
  • 150 g viinirypäleitä
  • 2 kevätsipulia
  • 1 ruukku rucolaa
  • oliiveja

Kastike

  • 1 1/2 rkl dijoninsinappia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa tai paksua jogurttia
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1/2 tl kuivattua rakuunaa

Valmistusohje

Ranskalainen kanasalaatti tehdään helposti näin:

1. Paista broilerifileet pannulla öljytilkassa kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele jäähtyneenä.

2. Viipaloi sellerinvarret, puolita rypäleet ja hienonna kevätsipuli. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.Jätä vähän sipulisilppua salaatin pinnalle.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kääntele kastike salaattiin. Laita rucola salaattiastian pohjalle, lisää broileriseos ja viimeistele ranskalainen kanasalaatti oliiveilla sekä silputulla kevätsipulilla.

Katso myös: Grillattu broileri-tsatsikisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Keväinen broilerisalaatti

X