Reseptit

Ranskalainen sitruunapiirakka tuo tuulahduksen Välimereltä

7.5.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
100 g jääkaappikylmää voita
1 keltuainen

täyte:

2 (luomu)sitruunan kuori
3 sitruunan mehu
4 munaa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl maissi- tai ohratärkkelystä
1 1/2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Kaikkialla maailmassa leivotaan sitruunapiirakoita, mutta ranskalaiset tekevät sen yksinkertaisesti parhaiten. Ranskalaisen sitruunapiirakan ohut pohja ja makean kirpeä täyte vievät kielen mennessään.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja raastettu sitruunan kuori. Lisää paloiteltu kylmä voi ja nypi taikina sekaisin käsin tai valmista taikina monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikinasta pohja ja noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane sitruunapiirakan pohja pakastimeen lepäämään 20 minuutiksi.

Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vatkaa täytettä varten munat ja sokerit keskenään. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste, tärkkelys ja kerma. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä sitruunapiirakkaa175-asteessa noin 45 minuuttia. Peitä sitruunapiirakka leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liiaksi. Anna sitruunapiirakan jäähtyä jonkin aikaa ja irrota se varoen vuoasta. Parhaimmillaan sitruunapiirakka on vasta valmistamista seuraavana päivänä.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (3)

Sitruunapiirakka oli todella herkullinen ja todella herkullinen kylmänä. Sopii hyvin syksykesän tarjoiluun joko kahvin tai viinin kera.
Minulla oli ohje jo joka oli Viva lehdessä. Suosittelen.




0



0

Ihmettelin hieman täytteen suurta määrää, mutta kaadoin silti kiltisti kaiken..tuli tunne että nyt epäonnistuu. No, nyt on torttu uunissa ja odotellaan tulosta..??:)




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *