Reseptit

Ranskalainen sitruunapiirakka tuo tuulahduksen Välimereltä

Kaikkialla maailmassa leivotaan sitruunapiirakoita, mutta ranskalaiset tekevät sen yksinkertaisesti parhaiten. Ranskalaisen sitruunapiirakan ohut pohja ja makean kirpeä täyte vievät kielen mennessään.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ranskalainen sitruunapiirakka

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
  • 100 g jääkaappikylmää voita
  • 1 keltuainen

täyte:

  • 2 (luomu)sitruunan kuori
  • 3 sitruunan mehu
  • 4 munaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl maissi- tai ohratärkkelystä
  • 1 1/2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Ranskalainen sitruunapiirakka leivotaan näin:

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja raastettu sitruunan kuori. Lisää paloiteltu kylmä voi ja nypi taikina sekaisin käsin tai valmista taikina monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikinasta pohja ja noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane sitruunapiirakan pohja pakastimeen lepäämään 20 minuutiksi.

Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vatkaa täytettä varten munat ja sokerit keskenään. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste, tärkkelys ja kerma. Kaada täyte pohjan päälle.

Kypsennä sitruunapiirakkaa 175-asteessa noin 45 minuuttia. Peitä sitruunapiirakka leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liiaksi. Anna sitruunapiirakan jäähtyä jonkin aikaa ja irrota se varoen vuoasta. Parhaimmillaan ranskalainen sitruunapiirakka on vasta valmistamista seuraavana päivänä.

Katso myös: Sitruuna-marenkitorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunakakku – leivo suosikkisi kahvipöydän raikkaimmista hittikakuista ja kerää kehut

X