Reseptit

Ranskalainen uunikana

Ranskalaiset isoäidit käyttävät kuivahtaneen leivän sunnuntaikanan täytteeseen ja tarjoavat mahtavan makuisen täytteen kanan lisukkeena. Ranskalaista maissikanaa myydään pakastettuna isoissa supermarketeissa. Beilleveire-voita myydään esim. Helsingissä Hakaniemen hallin juustokaupassa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ranskalainen luomumaissikana
  • suolaa
  • 1 (espelette)chili
  • eilistä leipää (esim. patonki)
  • 150 g Beilleveire-voita tai
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • tavallista voita
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rosmariinin oksaa
  • 6 valkosipulinkynttä

Lisäksi:

  • perunoita
  • maa-artisokkia
  • puolikuivattuja tomaatteja
  • nokare voita
  • sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 210-asteiseksi. Pane kana uunivuokaan ja mausta suolalla sekä puolikkaalla hienonnetulla chilillä.

2. Leikkaa leipä kuutioiksi. Lisää joukkoon 1 rkl oliiviöljyä, paloiteltu voi, suolaa, chiliä, 2 silputtua rosmariinin oksaa, valkosipulinkynnet ja puolet sitruunamehusta. Täytä kana leipäseoksella. Hiero loput sitruunamehusta, rosmariinista ja öljystä kanan pintaan.

3. Pane kana rintapuoli ylöspäin uuniin. Paista 15 minuuttia. Laske lämpö 180 asteeseen, lisää vuokaan lasillinen vettä ja jatka paistamista 15 minuuttia.

4. Käännä kana rintapuoli alaspäin, valele kanaa paistoliemellä ja kypsennä edelleen 20 minuuttia.

5. Käännä ja valele kanaa vielä kerran ja paista viimeiset 20 minuuttia. Lisää hyvin pestyt ja kuorineen paloitellut perunat sekä maa-artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit vuokaan viimeiseksi puoleksi tunniksi. Ne kypsyvät ja maustuvat paistoliemessä.

6. Kaada paistoliemi kattilaan. Poista liemen pinnalta ylimääräinen rasva, lisää vähän vettä ja keitä kastiketta kokoon 5–10 minuuttia. Lisää joukkoon nokare voita ja sitruunamehua maun mukaan.

X