Reseptit

Ranskalaiset juustotortut

1.6.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Hunajasipulit maistuvat upealta suolaisen juustopiirakan kanssa. Jos et jaksa näperrellä pieniä juustotorttuja, tee yksi iso torttu, josta riittää reilu pala kymmenelle vieraalle.

Ainekset

5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
100 g voita
1 dl kylmää vettä

Täyte

3 munaa
11/2 dl kermaa
1/2 dl maitoa
300–400 g raastettua gruyère-juustoa
2 tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1–2 tl timjaminlehtiä

Pinnalle

3 punasipulia
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Nypi vehnäjauhot, suola ja paloiteltu voi sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja litistä se muovikelmun päällä. Kääri taikina kelmuun ja anna olla kylmässä vähintään 3 tuntia.

2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla mahdollisimman ohueksi levyksi. Paina taikinalevystä lasilla muffinipeltien koloihin sopivia ympyröitä. Painele taikina koloihin ja leikkaa reunan yli tuleva taikina pois.

3. Sekoita täyteainekset keskenään ja jaa täyte pohjien päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jos pinta paistuu liian nopeasti, peitä pelti tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.

4. Irrota piirakat vuoasta, kun ne ovat jäähtyneet haaleiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi, paista pehmeiksi voi-öljyseoksessa. Lisää hunaja ja ripaus suolaa, kuumenna vielä hetki. Lämmitä piirakat 200-asteisessa uunissa uunipellin päällä ennen tarjoamista. Lisää pinnalle karamellisoitua sipulia.

Lisää suolaisia herkkuja:

775768-lohipaistos_Marstio.jpg

Lohipaistokset

975813-gluteeniton_lehtikaalipiirakka.jpg

Gluteeniton lehtikaali-juustopiirakka

828429-piiraat_tuomi.jpg

Vuohenputki-juustopiiras

Kotiliesi.fi: Sieni-vuohenjuustopiiraat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *