Ranskalaiset juustotortut
Hunajasipulit maistuvat upealta suolaisen juustopiirakan kanssa. Jos et jaksa näperrellä pieniä juustotorttuja, tee yksi iso torttu, josta riittää reilu pala kymmenelle vieraalle.
Ainekset
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 100 g voita
- 1 dl kylmää vettä
Täyte
- 3 munaa
- 11/2 dl kermaa
- 1/2 dl maitoa
- 300–400 g raastettua gruyère-juustoa
- 2 tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 1–2 tl timjaminlehtiä
Pinnalle
- 3 punasipulia
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Nypi vehnäjauhot, suola ja paloiteltu voi sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja litistä se muovikelmun päällä. Kääri taikina kelmuun ja anna olla kylmässä vähintään 3 tuntia.
2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla mahdollisimman ohueksi levyksi. Paina taikinalevystä lasilla muffinipeltien koloihin sopivia ympyröitä. Painele taikina koloihin ja leikkaa reunan yli tuleva taikina pois.
3. Sekoita täyteainekset keskenään ja jaa täyte pohjien päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jos pinta paistuu liian nopeasti, peitä pelti tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.
4. Irrota piirakat vuoasta, kun ne ovat jäähtyneet haaleiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi, paista pehmeiksi voi-öljyseoksessa. Lisää hunaja ja ripaus suolaa, kuumenna vielä hetki. Lämmitä piirakat 200-asteisessa uunissa uunipellin päällä ennen tarjoamista. Lisää pinnalle karamellisoitua sipulia.
Lisää suolaisia herkkuja:
Kotiliesi.fi: Sieni-vuohenjuustopiiraat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous