Ranskalaiset sitruunavohvelit
Suupalan kokoiset ranskalaiset vohvelit ovat helppoa ja hyvää juhlatarjottavaa. Ne voi tehdä täyttämistä vaille valmiiksi jo useita päiviä ennen juhlaa.
Ainekset
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl kylmää vettä
Pinnalle:
- hienosokeria
Sitruunatäyte:
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/2 dl lemoncurdia
Valmistusohje
1. Paloittele voi kulhoon, lisää vehnäjauhot. Nypi seos tasaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei sitä tule sitkeää.
2. Taputtele taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen malliseksi palaksi.Kääritaikinaensinpaperiin, sitten muovikelmuun. Anna taikinan levätä ja jähmettyä jääkaapissa 1–2 tuntia.
3. Jaa taikina kahteen palaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla noin 2 mm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jaa levyt taikinapyörällä 4 x 4 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Nosta neliöt leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele päälle ohut kerros hienosokeria.
4. Paista vohveleita 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Jäähdytä pohjat ritilän päällä.
5. Pelkät pohjat voi tehdä etukäteen ja pakastaa tai säilyttää tiiviissä rasiassa. Täytä vohvelit kuitenkin vasta vähän ennen tarjoilua, jotta ne säilyttävät rapeutensa. Vatkaa tuorejuusto sileäksi. Sekoita joukkoon lemon curd. Levitä puolelle pohjista reilu kerros täytettä. Nosta päälle toinen puolikas.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous