Reseptit

Ranskalaiset tattarikrepit

Kookoskastike ja banaani tekevät näistä ranskalaisista tattarikepeistä hitusen eksoottisemmat. Lettujen makuelämyksen kruunaa vielä passionhedelmä.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Kira Åkerström-Kekkonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tattarikrepit

  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 dl vettä
  • 2 1/2 dl tattarijauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl sulatettua voita + lisää paistamiseen

Tahinikastike

  • 1 rkl tahinia
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 3/4 rkl vaahterasiirappia
  • 1/4 tl merisuolaa

Karamellisoidut banaanit

  • 6 minibanaania (tai 3 isoa)
  • 1/2 dl kookossokeria
  • 25 g normaalisuolaista voita
  • suolaa

Lisäksi

  • tuoretta passionhedelmää

Valmistusohje

Perinteiset ranskalaiset letut saavat Masterchef Kira Åkerström-Kekkosen reseptissä ripauksen eksotiikkaa kookos­kastikkeesta ja banaanista.

1. Yhdistä kreppiainekset blenderissä ja sekoita tasaiseksi taiki-naksi. Anna levätä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Paista letut paistinpannulla voissa.

2. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen, tarkista maku.

3. Halkaise banaanit pituudelta, sulata sokeri, voi ja ripaus suolaa paistinpannulla. Asettele banaanit pannulle ja paista keskilämmöllä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Käännä ja paista myös toiselta puolelta. Tarjoile krepit banaanin, kastikkeen ja tuoreen passiohedelmän kanssa.

Katso myös:

Crêpes suzette eli appelsiiniletut, Ruoka.fi

Puolukkaiset rahka-tattariletut, Ruoka.fi

Kahden suklaan letut, Kotiliesi.fi

X