Ranskalaiset tattarikrepit
Kookoskastike ja banaani tekevät näistä ranskalaisista tattarikepeistä hitusen eksoottisemmat. Lettujen makuelämyksen kruunaa vielä passionhedelmä.
Ainekset
Tattarikrepit
- 1 1/2 dl maitoa
- 1 dl vettä
- 2 1/2 dl tattarijauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljauutetta
- 1/4 tl suolaa
- 3 rkl sulatettua voita + lisää paistamiseen
Tahinikastike
- 1 rkl tahinia
- 1 dl kookosmaitoa
- 3/4 rkl vaahterasiirappia
- 1/4 tl merisuolaa
Karamellisoidut banaanit
- 6 minibanaania (tai 3 isoa)
- 1/2 dl kookossokeria
- 25 g normaalisuolaista voita
- suolaa
Lisäksi
- tuoretta passionhedelmää
Valmistusohje
Perinteiset ranskalaiset letut saavat Masterchef Kira Åkerström-Kekkosen reseptissä ripauksen eksotiikkaa kookoskastikkeesta ja banaanista.
1. Yhdistä kreppiainekset blenderissä ja sekoita tasaiseksi taiki-naksi. Anna levätä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Paista letut paistinpannulla voissa.
2. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen, tarkista maku.
3. Halkaise banaanit pituudelta, sulata sokeri, voi ja ripaus suolaa paistinpannulla. Asettele banaanit pannulle ja paista keskilämmöllä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Käännä ja paista myös toiselta puolelta. Tarjoile krepit banaanin, kastikkeen ja tuoreen passiohedelmän kanssa.
Katso myös:
Crêpes suzette eli appelsiiniletut, Ruoka.fi
Puolukkaiset rahka-tattariletut, Ruoka.fi
Kahden suklaan letut, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous