Reseptit

Raparperi-pekoni-mozzarellasalaatti

Raparperi-pekoni-mozzarellasalaatti on ihana sekoitus makeaa ja suolaista. Raparperin hapokkuus toimii täydellisesti mozzarellan kaverina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperi

  • 200 g raparperia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Salaattiin

  • 1 pkt pekonia
  • 2 palloa bufala mozzarellaa
  • 100 g babypinaattia

Valmistusohje

Raparperi-pekoni-mozzarellasalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja kuivaa raparperit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa raparperien joukkoon oliiviöljy, limetin mehu, sokeri, suola ja mustapippuri. Jätä tekeytymään.

2. Paista pekoni rapeaksi paistinpannulla. Valuta viipaleet talouspaperin päällä ja rouhi pekonit pieneksi rouheeksi.

3. Valuta mozzarella pallot lävikössä.

4. Tarkista raparperin maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

5. Levitä babypinaatit salaattivadille ja lisää päälle raparperit liemineen. Revi mozzarellapallot haarukkapaloiksi ja lisää salaattiin. Ripottele lopuksi pinnalle pekonirouhe ja tarjoile.

Katso myös: Raparperi-kinkkusalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Maisemakahvilan raparperipiirakka on kesän hittileivonnainen – oletko jo maistanut tätä herkkua?

X