Reseptit

Raparperi­-kookoscrumble

Täytelläinen koo­kos ja hapokkaan raikas raparperi kohtaavat tässä paistoksessa. Jää­telö viimeistelee makunautinnon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l raparperia paloiteltuna
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kardemummaa

Muruseos

  • 100 g voita
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria

Tarjoiluun:

  • kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Sekoita raparperipalojen joukkoon sokerit ja kardemum- ma. Jätä maustumaan hetkeksi.

2. Nypi pehmeän voin joukkoon muruseoksen ainekset.

3. Kääntele puolet seoksesta raparperien joukkoon ja kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle loput muruseoksesta ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

4. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

X