Raparperi-rosmariinikiisseli ja mascarponekermaa
Raparperikiisseli on keväinen klassikko, joka toimii aamiaisena ja välipalana. Juhlavan jälkiruoan siitä saa viimeistelemällä annoksen mascarponekermalla.
Ainekset
- 1 l raparperia paloina
- 2 dl sokeria
- 1 l vettä
- 1 oksa rosmariinia
- 3 rkl perunajauhoja
Mascarponekerma:
- 1 dl vispikermaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan raparperi, sokeri, vesi ja rosmariininoksa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia niin, että raparperit hajoavat. Nosta rosmariinin oksa pois kattilasta.
2. Sekoita perunajauhot noin desilitraan kylmää vettä ja kaada seos ohuena nauhana katti-laan koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli muuttuu paksuhkoksi ja pulpahtaa pinnaltaan kerran pari, älä sekoita enää. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita se mascarponen joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja sokerilla.
4. Annostele kiisseli annosmaljoihin ja lusikoi pinnalle mascarponekermaa. Tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous