Reseptit

Raparperi­-rosmariinikiisseli ja mascarponekermaa

Raparperikiis­seli on keväinen klassikko, joka toimii aamiai­sena ja välipa­lana. Juhlavan jälkiruoan siitä saa viimeistele­mällä annoksen mascarponekermalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l raparperia paloina
  • 2 dl sokeria
  • 1 l vettä
  • 1 oksa rosmariinia
  • 3 rkl perunajauhoja

Mascarponekerma:

  • 1 dl vispikermaa
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan raparperi, sokeri, vesi ja rosmariininoksa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia niin, että raparperit hajoavat. Nosta rosmariinin oksa pois kattilasta.

2. Sekoita perunajauhot noin desilitraan kylmää vettä ja kaada seos ohuena nauhana katti-laan koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli muuttuu paksuhkoksi ja pulpahtaa pinnaltaan kerran pari, älä sekoita enää. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.

3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita se mascarponen joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja sokerilla.

4. Annostele kiisseli annosmaljoihin ja lusikoi pinnalle mascarponekermaa. Tarjoile heti.

X