Reseptit

Raparperi-dallaspullat

Täytä dallaspullat herkullisella raparperihillokkeella, maitorahkalla ja vaniljakastikkeella.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

32

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2.5 dl maitoa
  • 25 g tuoretta hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja (noin)
  • 75 g voita tai margariinia

täyte:

  • 1 prk maitorahkaa (250 g)
  • 1 pkt vaniljakastiketta
  • 2 dl raparperihilloketta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • (sokeria maun mukaan)

voiteluun:

  • 1 muna

Valmistusohje

Liuota tuore hiiva haalean maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja mineraalisuola. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja lisää niiden joukossa kuivahiiva, jos käytät sitä.

Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 70 cm).

Sekoita keskenään kaikki täyteaineet (raparperihillokkeen ohje) ja levitä täyte taikinalevyn päälle. Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla 32 osaan. Jos haluat pullista muhkeampia, leikkaa rulla paksummiksi paloiksi, jolloin pullia tulee vähemmän. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia. Voitele kohonneet pullat munalla ja paista 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

X