Raparperi-kookoskakku
Raparperi ja kookos maistuvat ihanalta yhdessä kesäisessä kahvipöydässä. Tässä reseptissä makupari vierailee kakussa.
Ainekset
- 150 g margariinia tai voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl kookoshiutaleita
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
päälle:
- 1/2 kg raparperia
pinnalle:
- 50 g sulatettua margariinia tai voiseosta (rasvaa enintään 40 %)
- 1/2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 muna
Valmistusohje
Raparperi-kookoskakku sopii kesäiseen kahvipöytään.
Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja maito muiden aineiden joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kumoa taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla leivitettyyn piiras- tai irtoreunavuokaan.
Huuhdo, kuori ja paloittele raparperinvarret. Ripottele raparperinpalat taikinan päälle vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.
Sekoita keskenään kaikki pinnalle tulevat aineet ja levitä seos kakun päälle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Kommentit
Pikku vinkki ohjeen laatijalle: kannatais laittaa ihan ensimmäiseksi ohjeeseen tuo raparperien huuhtominen ja pilkkominen… kun taikina on valmis uuniin niin on myöhäistä alkaa valmistella raparperia siihen kakkuun!!
Kommentit
Pikku vinkki ohjeen laatijalle: kannatais laittaa ihan ensimmäiseksi ohjeeseen tuo raparperien huuhtominen ja pilkkominen… kun taikina on valmis uuniin niin on myöhäistä alkaa valmistella raparperia siihen kakkuun!!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous