Vaahdotettu vanilijakastike sopii raparperi-kookoskakun kaveriksi.
Reseptit

Raparperi-kookoskakku

Raparperi ja kookos maistuvat ihanalta yhdessä kesäisessä kahvipöydässä. Tässä reseptissä makupari vierailee kakussa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g margariinia tai voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

päälle:

  • 1/2 kg raparperia

pinnalle:

  • 50 g sulatettua margariinia tai voiseosta (rasvaa enintään 40 %)
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 muna

Valmistusohje

Raparperi-kookoskakku sopii kesäiseen kahvipöytään.

Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja maito muiden aineiden joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kumoa taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla leivitettyyn piiras- tai irtoreunavuokaan.

Huuhdo, kuori ja paloittele raparperinvarret. Ripottele raparperinpalat taikinan päälle vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.

Sekoita keskenään kaikki pinnalle tulevat aineet ja levitä seos kakun päälle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

X