Reseptit

Raparperi-kookostorttu

Raparperi ja kookos ovat hauska makupari.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1.5 dl ruokosokeria
  • 1 dl kookosmaitoa tai ruokakermaa
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

päälle:

  • 5 dl pieniä raparperinpaloja

pinnalle:

  • 1 dl ruokosokeria
  • 1.5 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kookosmaitoa tai ruokakermaa
  • 1 muna

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kookosmaito tai ruokakerma, jäähtynyt rasvasula sekä keskenään sekoitetut vehnäjauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina piirasvuokaan. Ripottele päälle raparperinpalat.

Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja levitä seos raparperinpalojen päälle.

Paista torttua 175 asteen uuninlämmössä 40–45 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.

X