18.6.2012

Raparperi-marjamehu

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 l vettä
1 l raparperinpaloja
1 l mansikoita tai muita marjoja
noin 5 dl sokeria/mehulitra (sokerista osa voi olla siirappia)

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja lisää huuhdotut raparperinpalat sekä marjat. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia sekoittamatta. Siivilöi ja mittaa mehu. Lisää sokeri (ja siirappi) ja kiehauta mehu.

Kuori vaahto pois ja pullota mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin. Sulje heti, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi