Reseptit

Raparperi-marjamehu

Raparperi-marjamehu syntyy helposti ilman mehumaijaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 1 l raparperinpaloja
  • 1 l mansikoita tai muita marjoja
  • noin 5 dl sokeria/mehulitra (sokerista osa voi olla siirappia)

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja lisää huuhdotut raparperinpalat sekä marjat. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia sekoittamatta. Siivilöi ja mittaa mehu. Lisää sokeri (ja siirappi) ja kiehauta mehu.

Kuori vaahto pois ja pullota mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin. Sulje heti, jäähdytä ja säilytä viileässä.

X