raparperi-toscapiirakka
Reseptit

Raparperi-toscapiirakka

Raparperi-toscapiirakka maistuu parhaalta hieman lämpimänä kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa. Voit lämmittää piirakkapaloja noin puoli minuuttia mikron puolella teholla. Piirakka sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperi-toscapiirakka

  • 3-4 dl raparperin paloja
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 1/2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai halutessasi vehnäjauhoja)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 dl kermaa tai maitoa

Toscakuorrute

  • 100 g voita
  • 4 dl (n. 150 g) mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1/2 dl kermaa tai maitoa

Valmistusohje

Raparperi-toscapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Säädä uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Peitä irtopohjaisen (n. 25 cm) piirakkavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat tai peitä ne leivinpaperisuikaleella.

2. Leikkaa raparperit noin sentin viipaleiksi. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Kääntele lopuksi taikinaan maito tai kerma sekä haaleaksi jäähtynyt voisula. Levitä taikina vuokaan, lisää raparperipalat ja painele niitä kevyesti taikinan sisään.

3. Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes se on juuri ja juuri kypsä.

4. Tee kuorrutus kakun kypsyessä. Paloittele voi kattilaan, lisää muut aineet. Kuumenna toscaseosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes se kiehahtaa kunnolla. Levitä kuorrutus kakun pinnalle.

5. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Kypsennä toscapiirakkaa edelleen noin 15 minuuttia, kunnes kuorrute on ruskistunut kauniisti.

Katso myös: Vegaaninen toscakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Toscakuorrutettu persikkapiiras

X