Raparperichutney
Raparperichutney sopii liharuokien lisukkeeksi.
Ainekset
- 2 dl raparperihilloketta
- 1 chili
- sormenpään kokoinen pala inkivääriä
- 2 kevätsipulia
- muutama oksa korianteria
- 1/4-1/2 tl suolaa
- 1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
Raparperihilloke:
- 500 g raparperia
- 1/4 dl vettä
- 250 g hillosokeria
Valmistusohje
Tee ensin raparperihilloke: Pese ja kuori ohuesti raparperit, pilko palasiksi (1/2 cm). Mittaa vesi ja raparperit kattilaan ja kuumenna. Lisää hillosokeri sekoittaen ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä, purkita ja säilytä viileässä, jos et käytä kaikkea heti.
Poista sitten chilistä siemenet, raasta inkivääri, pilko kevätsipuli ja korianteri ja sekoita kaikki ainekset raparperihillokkeeseen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous