Reseptit

Raparperichutney

Raparperichutney sopii liharuokien lisukkeeksi.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl raparperihilloketta
  • 1 chili
  • sormenpään kokoinen pala inkivääriä
  • 2 kevätsipulia
  • muutama oksa korianteria
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua

Raparperihilloke:

  • 500 g raparperia
  • 1/4 dl vettä
  • 250 g hillosokeria

Valmistusohje

 

Tee ensin raparperihilloke: Pese ja kuori ohuesti raparperit, pilko palasiksi (1/2 cm). Mittaa vesi ja raparperit kattilaan ja kuumenna. Lisää hillosokeri sekoittaen ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä, purkita ja säilytä viileässä, jos et käytä kaikkea heti.

Poista sitten chilistä siemenet, raasta inkivääri, pilko kevätsipuli ja korianteri ja sekoita kaikki ainekset raparperihillokkeeseen.

X