Raparpericurd
Raparpericurd maustaa monet makeat herkut ihanan kesäisiksi. Curd on mainio kakun täyte, ja se maistuu myös paahtoleivän päällä.
Ainekset
Raparpericurd:
- 300 g raparperia
- 4 keltuaista
- 2 dl hillosokeria
- 1/2 sitruunan mehu
- 75 g voita (huoneenlämpöistä)
Valmistusohje
1. Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Laita palat kattilaan keltuaisten, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes seos on hillomaista. Anna jäähtyä.
2. Lisää pehmeä voi nokareina samalla sähkövatkaimella vatkaten. Voit halutessasi värjätä curdin vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä. Curd on mainio kakun täyte, ja se maistuu myös paahtoleivän päällä.
Katso myös: Raparperi-sitruunahilloke
Kotiliesi.fi: Raparperikiisseli
Kommentit
Kauanko tämä säilyy?
Kommentit
Missä vaiheessa keltuaiset laitetaan sekaan? Ohje ei kerro.
Kauanko tämä säilyy?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous