Raparperijäätelö
Helppo raparperijäätelö syntyy ilman jäätelökonetta!
Ainekset
- 250 g raparperinpaloja
- 3 rkl vettä
- 3 rkl sokeria
- 2 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
- 4 kananmunankeltuaista
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
1. Nosta vuorokautta ennen jäätelön valmistamista jäätelökoneen kulho pakastimeen.
2. Laita raparperit, vesitilkka ja sokeri kattilaan. Keitä aineksia muutama minuutti samalla sekoittaen, kunnes raparperit hajoavat hiukan. Anna jäähtyä kunnolla.
3. Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa maito ja kerma. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon puolet kiehautetusta kermamaidosta ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos takaisin lopun kermamaidon joukkoon kattilaan. Kuumenna seosta kattilassa samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuntuu. Nosta jäähtymään.
4. Sekoita puolet raparperisoseesta jäätelömassaan ja anna massan jäähtyä kunnolla jääkaapissa.
5. Nosta jäätynyt kulho pakastimesta ja kaada viileä jäätelöseos kulhoon. Anna laitteen käydä noin 15 minuuttia tai kunnes seos on pehmytjäätelön oloista.
6. Sekoita pehmeän jäätelön joukkoon loput raparperisoseesta ja sekoita kevyesti. Nosta seos rasiaan ja pakasta vielä vähintään tunti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous