Reseptit

Raparperijäätelö

Helppo raparperijäätelö syntyy ilman jäätelökonetta!

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g raparperinpaloja
  • 3 rkl vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

1. Nosta vuorokautta ennen jäätelön valmistamista jäätelökoneen kulho pakastimeen.

2. Laita raparperit, vesitilkka ja sokeri kattilaan. Keitä aineksia muutama minuutti samalla sekoittaen, kunnes raparperit hajoavat hiukan. Anna jäähtyä kunnolla.

3. Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa maito ja kerma. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon puolet kiehautetusta kermamaidosta ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos takaisin lopun kermamaidon joukkoon kattilaan. Kuumenna seosta kattilassa samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuntuu. Nosta jäähtymään.

4. Sekoita puolet raparperisoseesta jäätelömassaan ja anna massan jäähtyä kunnolla jääkaapissa.

5. Nosta jäätynyt kulho pakastimesta ja kaada viileä jäätelöseos kulhoon. Anna laitteen käydä noin 15 minuuttia tai kunnes seos on pehmytjäätelön oloista.

6. Sekoita pehmeän jäätelön joukkoon loput raparperisoseesta ja sekoita kevyesti. Nosta seos rasiaan ja pakasta vielä vähintään tunti.

X