Reseptit

Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta

Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta valmistuu helposti vain viidestä raaka-aineesta. Voit halutessasi lisätä jäätelön pinnalle voi-sokeriseoksessa paistettuja raparperipaloja.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta:

  • 300 g raparperia
  • 1 sitruuna
  • 1 dl sokeria
  • 6 dl vispikermaa
  • 1 prk (397 g) kondensoitua mai­toa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Paloittele raparperi. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu. Pane raparperipalat sokerin ja sitruunamehun kanssa katti­laan. Keitä hiljalleen, kunnes seos on hillomaista. Anna jääh­tyä.

2. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Lisää raas­tettu sitruunan kuori ja konden­soitu maito vähän kerrallaan. Kääntele seos tasaiseksi niin, että se pysyy kuohkeana. Kään­tele raparperihilloke seokseen.

3. Kaada jäätelömassa noin 1,5 litran vetoiseen vuokaan tai ra­siaan. Peitä astia ja anna jääte­lön jäätyä yön yli pakastimessa.

Katso myös: Raparperi-semifreddo

Kotiliesi.fi: Näin teet jäätelöä ilman jäätelökonetta – katso parhaat jäätelöreseptit!

X