Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta
Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta valmistuu helposti vain viidestä raaka-aineesta. Voit halutessasi lisätä jäätelön pinnalle voi-sokeriseoksessa paistettuja raparperipaloja.
Ainekset
Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta:
- 300 g raparperia
- 1 sitruuna
- 1 dl sokeria
- 6 dl vispikermaa
- 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Paloittele raparperi. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu. Pane raparperipalat sokerin ja sitruunamehun kanssa kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes seos on hillomaista. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Lisää raastettu sitruunan kuori ja kondensoitu maito vähän kerrallaan. Kääntele seos tasaiseksi niin, että se pysyy kuohkeana. Kääntele raparperihilloke seokseen.
3. Kaada jäätelömassa noin 1,5 litran vetoiseen vuokaan tai rasiaan. Peitä astia ja anna jäätelön jäätyä yön yli pakastimessa.
Katso myös: Raparperi-semifreddo
Kotiliesi.fi: Näin teet jäätelöä ilman jäätelökonetta – katso parhaat jäätelöreseptit!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous