Reseptit

Raparperijuoma

Raparperijuoma valmistuu nopeasti. Mausta inkiväärillä ja limetin mehulla.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mehu

  • 500 g raparperinvarsia
  • 50 g inkivääriä
  • 1 limetin mehu
  • 2 dl sokeria
  • 1 l vettä

Tarjoiluun

  • 1 dl pakastemarjoja tai pari oksaa sitruunamelissaa
  • 1.5 l runsashiilihappoista kivennäisvettä

Valmistusohje

1. Huuhtele raparperit, pilko ja pane kattilaan. Lisää kuorittu, pilkottu inkivääri, limettimehu ja sokeri.

2. Keitä mehua kymmenisen minuuttia, siivilöi ja säilytä kylmässä.

3. Annostele mehua laseihin noin 0,6 dl, nosta koristeeksi pari jäistä marjaa tai sitruunamelissanlehti ja lisää juuri ennen tarjoilua 0,6 dl kylmää kivennäisvettä.

160 kJ (40 kcal)/1 annos

X