Reseptit

Raparperikiisseli ja kaura-kookosmuromysli

Punavartisista raparpereista valmistettu kiisseli kaura-kookosmuromyslin kera sopii juhlavankin aterian kruunuksi. Mysli antaa kiisselille herkullista rapeutta ja kermavaahto samettista pehmeyttä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperikiisseli

  • 4-6 nuorta, punavartista raparperia
  • 1 l vettä
  • 1-1 1/2 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 1 dl vettä

Kaura-kookosmuromysli:

  • 1/2 dl hunajaa
  • 1 1/2 rkl kookodöljyä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl kookoshiutaleita

Lisäksi:

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja paloittele raparperinvarret. Älä kuori. Kiehauta vesi kattilassa sokerin kanssa. Nosta raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat.

2. Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot kylmään veteen. Nosta kattila liedeltä ja lisää suurus ohuena nauhana joukkoon samalla se­ koittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa. Sirota kiisselin pintaa hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna kiisselin jäähtyä kunnolla. Vii­lennä jääkaapissa.

3. Kuumenna pannulla hunaja ja kookosöljy. Nos­ta pannulle kaurahiutaleet. Paahda hiutaleita muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Ravistele välillä pannua. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja anna myös niiden saada hieman väriä. Varo polttamasta.

4. Valuta muromysli vadille tai pellille ja anna jäähtyä. Muromysli rapeutuu jäähtyessään. Tar­joile kylmä raparperikiisseli kermavaahdon ja kaura­kookosmuromyslin kera.

X