Raparperikiisseli ja kaura-kookosmuromysli
Punavartisista raparpereista valmistettu kiisseli kaura-kookosmuromyslin kera sopii juhlavankin aterian kruunuksi. Mysli antaa kiisselille herkullista rapeutta ja kermavaahto samettista pehmeyttä.
Ainekset
Raparperikiisseli
- 4-6 nuorta, punavartista raparperia
- 1 l vettä
- 1-1 1/2 dl sokeria
- 4 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
Kaura-kookosmuromysli:
- 1/2 dl hunajaa
- 1 1/2 rkl kookodöljyä
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1/2 dl kookoshiutaleita
Lisäksi:
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja paloittele raparperinvarret. Älä kuori. Kiehauta vesi kattilassa sokerin kanssa. Nosta raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat.
2. Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot kylmään veteen. Nosta kattila liedeltä ja lisää suurus ohuena nauhana joukkoon samalla se koittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa. Sirota kiisselin pintaa hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna kiisselin jäähtyä kunnolla. Viilennä jääkaapissa.
3. Kuumenna pannulla hunaja ja kookosöljy. Nosta pannulle kaurahiutaleet. Paahda hiutaleita muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Ravistele välillä pannua. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja anna myös niiden saada hieman väriä. Varo polttamasta.
4. Valuta muromysli vadille tai pellille ja anna jäähtyä. Muromysli rapeutuu jäähtyessään. Tarjoile kylmä raparperikiisseli kermavaahdon ja kaurakookosmuromyslin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous