Reseptit

Raparperikiisseli vaniljavaahdon kera

Ripottele raparperikiisselin pinnalle kanelia.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ kg raparperia
  • 1 l vettä
  • 1-1 ½ dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 4 rkl perunajauhoa

päälle:

  • 1 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 1 tl jauhettua kanelia

Valmistusohje

Huuhdo, kuori ja paloittele raparperinvarret. Pane raparperinpalat, vesi, sokeri sekä kanelitanko kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko.

Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen kattilaan. Anna kiehahtaa ja nosta kattila liedeltä pois.

Jaa jäähtynyt keitto annosastioihin. Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi ja jaa vaahto keittoannosten pinnalle. Ripauta pinnalle kanelia.

Lue lisää raparperista

X