Raparperikiisseli vaniljavaahdon kera
Ripottele raparperikiisselin pinnalle kanelia.
Ainekset
- ½ kg raparperia
- 1 l vettä
- 1-1 ½ dl sokeria
- 1 kanelitanko
- 4 rkl perunajauhoa
päälle:
- 1 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
- 1 tl jauhettua kanelia
Valmistusohje
Huuhdo, kuori ja paloittele raparperinvarret. Pane raparperinpalat, vesi, sokeri sekä kanelitanko kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko.
Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen kattilaan. Anna kiehahtaa ja nosta kattila liedeltä pois.
Jaa jäähtynyt keitto annosastioihin. Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi ja jaa vaahto keittoannosten pinnalle. Ripauta pinnalle kanelia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous