Reseptit

Raparperikuohujuoma

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

Vaikeusaste

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • Mehu:
  • 500 g raparperinvarsia
  • 50 g inkivääriä
  • 1 kpl limetinmehu
  • 2 dl sokeria
  • 1 l vettä

tarjoiluun:

  • 1 dl pakastemarjoja tai pari oksaa sitruunamelissaa
  • 1.5 l runsashiilihappoista kivennäisvettä

Valmistusohje

1. Huuhtele raparperit, pilko ja pane kattilaan. Lisää kuorittu, pilkottu inkivääri, limettimehu ja sokeri.
2. Keitä mehua kymmenisen minuuttia, siivilöi ja säilytä kylmässä.
3. Annostele mehua laseihin noin 0,6 dl, nosta koristeeksi pari jäistä marjaa tai sitruunamelissanlehti ja lisää juuri ennen tarjoilua 0,6 dl kylmää kivennäisvettä. 

X