Raparperipiirakka kardemummalla
Raparperipiirakka kardemummalla saa päällensä rapean muruseoksen. Vaniljakastike tai pallo jäätelöä toimii piirakan kyytipoikana täydellisesti.
Ainekset
Raparperipiirakka:
- 100 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl sokeria
- 1 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- noin 5 dl raparperinpaloja
Muruseos:
- 50 g voita (huoneenlämpöistä)
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
1. Sulata voi ja anna jäähtyä haaleaksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kerma, maito, munat ja voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Voitele piirakkavuoka (noin 25 cm) ja levitä taikina vuokaan.
4. Leikkaa raparperit noin sentin viipaleiksi ja lisää taikinan päälle.
5. Tee muruseos. Nypi voi, jauhot ja sokeri seokseksi ja ripottele piirakan pinnalle.
6. Kypsennä 190 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Tarkista piirakan kypsyys keskeltä.
Katso myös: Helppo raparperipaistos
Kotiliesi.fi: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous