Reseptit

Raparperipiirakka kardemummalla

Raparperipiirakka kardemummalla saa päällensä rapean muruseoksen. Vaniljakastike tai pallo jäätelöä toimii piirakan kyytipoikana täydellisesti.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperipiirakka:

  • 100 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • noin 5 dl raparperinpaloja

Muruseos:

  • 50 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna jäähtyä haaleaksi.

2. Sekoita kuivat aineet keske­nään. Lisää kerma, maito, mu­nat ja voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Voitele piirakkavuoka (noin 25 cm) ja levitä taikina vuokaan.

4. Leikkaa raparperit noin sen­tin viipaleiksi ja lisää taikinan päälle.

5. Tee muruseos. Nypi voi, jau­hot ja sokeri seokseksi ja ripot­tele piirakan pinnalle.

6. Kypsennä 190­ asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Tar­kista piirakan kypsyys keskeltä.

Katso myös: Helppo raparperipaistos

Kotiliesi.fi: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

X