Reseptit

Raparperivaahto

Hehkeät vadelmat viimeistelevät raparperivaahdon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperihilloke

  • 100 g raparperia
  • 3 rkl vettä
  • 3 rkl steviasokeria

Vadelmat

  • 200 g vadelmia
  • 2 rkl steviasokeria
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori

Vaahto

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl steviasokeria
  • ripaus kanelia
  • 3 rkl tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Viipaloi raparperit, ja mittaa ne ja vesi kattilaan. Kiehauta ja keitä kunnes raparperi pehmenee. Mausta stevialla ja jäähdytä.

2. Sekoita vadelmien joukkoon steviasokeri, limetin mehu ja raastettu kuori. Anna mehustua.

3. Vaahdota vispikerma ja kääntele joukkoon jogurtti, steviasokeri, kaneli, minttu ja lopuksi jäähtynyt raparperihilloke.

4.  Lusikoi vaahtoa kulhoon ja lisää päälle vadelmat. Koristele tuoreella mintulla ja tarjoile.

Lisää jälkiruokia raparperista:

794715-raparperijaatelo.jpg

Raparperijäätelö

738628-Raparperipaistos.jpg

Pähkinäinen raparperipaistos

922265-semifreddo.jpg

Raparperi-semifreddo

Kotiliesi.fi: Raparperijäädyke

X