Reseptit

Raparperivaahto ja mansikkakastike

Raparperivaahto valmistetaan itse tehdystä raparperihillosta ja tarjoillaan mansikkakastikkeen kanssa. 

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperihillo:

  • 1 kg raparperia
  • 0.5 dl vettä
  • 500 g hillosokeria

Raparperivaahto:

  • 1.5 dl raparperihilloa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 kananmunanvalkuaista

mansikkakastike:

  • 4 dl mansikoita
  • 1 rkl sokeria
  • 1-2 rkl punaista mehua
  • 1 dl mansikoita koristeeksi
  • (keksimuruja)

Valmistusohje

 

Raparperihillo:

  1. Pese ja kuori ohueksi raparperit, pilko palasiksi (1/2 cm).
  2. Mittaa vesi ja raparperit kattilaan ja kuumenna.
  3. Lisää hillosokeri sekoittaen ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Anna jäähtyä puolisen tuntia ennen purkittamista ja säilytä viileässä.

Vinkki: Voit valmistaa hillon myös pakastetuista raparperipaloista.

Raparperivaahto ja mansikkakastike:

  1. Soseuta mansikat mehun kanssa kastikkeeksi ja mausta tarvittaessa sokerilla.
  2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi
  3. Sekoita raparperihilloke vaahtoon juuri ennen tarjoamista, annostele kulhoihin, koristele kastikkeella ja mansikoilla ja tarjoa heti.

Vinkki: Saat jälkiruoasta hauskannäköisen, kun tarjoilet sen esimerkiksi pienissä lasipurkeissa. Jos haluat, lisää jälkiruokaan keksimuruja ja koristele annokset suklaarouheella.

X