Raparperivaahto ja mansikkakastike
Raparperivaahto valmistetaan itse tehdystä raparperihillosta ja tarjoillaan mansikkakastikkeen kanssa.
Ainekset
Raparperihillo:
- 1 kg raparperia
- 0.5 dl vettä
- 500 g hillosokeria
Raparperivaahto:
- 1.5 dl raparperihilloa
- 2 rkl sokeria
- 2 kananmunanvalkuaista
mansikkakastike:
- 4 dl mansikoita
- 1 rkl sokeria
- 1-2 rkl punaista mehua
- 1 dl mansikoita koristeeksi
- (keksimuruja)
Valmistusohje
Raparperihillo:
- Pese ja kuori ohueksi raparperit, pilko palasiksi (1/2 cm).
- Mittaa vesi ja raparperit kattilaan ja kuumenna.
- Lisää hillosokeri sekoittaen ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Anna jäähtyä puolisen tuntia ennen purkittamista ja säilytä viileässä.
Vinkki: Voit valmistaa hillon myös pakastetuista raparperipaloista.
Raparperivaahto ja mansikkakastike:
- Soseuta mansikat mehun kanssa kastikkeeksi ja mausta tarvittaessa sokerilla.
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi
- Sekoita raparperihilloke vaahtoon juuri ennen tarjoamista, annostele kulhoihin, koristele kastikkeella ja mansikoilla ja tarjoa heti.
Vinkki: Saat jälkiruoasta hauskannäköisen, kun tarjoilet sen esimerkiksi pienissä lasipurkeissa. Jos haluat, lisää jälkiruokaan keksimuruja ja koristele annokset suklaarouheella.
Kommentit
Ohje
Kommentit
Ohje
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous