
Raparperivispipuuro
Raparperivispipuuro on kesäherkku, joka sopii aamu- ja välipalaksi. Täyteläisen maun salaisuus pilee kermalorauksessa ja ripauksessa kanelia.
Ainekset
Raparperivispipuuro:
- 2-3 dl raparperinvartta
- 1 l vettä
- 2 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 1/2 dl mannasuurimoita
- kermaa
- 1/4 tl kanelia
Valmistusohje
Raparperivispipuuro tehdään helposti näin:
1. Pese raparperit huolella ja leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi siivuiksi.
2. Laita palaset kattilaan, lisää sokeri, kaneli ja vesi. Keitä muutama minuutti kunnes raparperit ovat pehmenneet.
3. Ota osa sivuun reikäkauhalla koristeeksi.
4. Keitä ja lisää mannasuurimot. Keitä kohtuullisella voimalla viisi minuuttia (katso pakkauksesta) ja anna tasaantua.
5. Nosta kattila viileään. Anna jäähtyä ja vispaa yleiskoneella tai sähkövatkaimella puuro kuohkeaksi. Annostele raparperivispipuuro maljoihin, koristele raparperinpaloilla ja viimeistele kermavaahdolla. Päälle vielä ripaus kanelia.
Katso myös: Täyteläinen marjapuuro
Katso myös Kotiliesi.fi: Maaritin supersamettinen vispipuuro saa kiljaisemaan ihastuksesta! Nyt Maarit jakaa kolmen marjan puuronsa salaisuuden
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous