Rapea gluteeniton teeleipä
Rapea teeleipä saa makua rosmariinista ja siemenistä. Kokeile myös timjamia tai salviaa.
Ainekset
- 2,5 dl kaurajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- 1 dl siemenseosta
- 1 dl maitoa
- 1 rkl oliiviöljyä
Pinnalle
- 1–2 rkl oliiviöljyä
- ripaus sormisuolaa
Valmistusohje
1 pyöreä teeleipä tai 8–10 pientä teeleipää
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet, ja lisää maito sekä öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin pyöreäksi teeleiväksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
3. Sipaise kuuman teeleivän pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa.
Vinkki! Voit tehdä teeleipätaikinasta myös pieniä rapeita keksejä.
Lisää gluteenittomia leivonnaisia:
Kotiliesi.fi: Gluteeniton näkkileipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous