Reseptit

Rapea gluteeniton teeleipä

Rapea teeleipä saa makua rosmariinista ja siemenistä. Kokeile myös timjamia tai salviaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2,5 dl kaurajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 1 dl siemenseosta
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Pinnalle

  • 1–2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

1 pyöreä teeleipä tai 8–10 pientä teeleipää

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet, ja lisää maito sekä öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin pyöreäksi teeleiväksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

3. Sipaise kuuman teeleivän pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa.

Vinkki! Voit tehdä teeleipätaikinasta myös pieniä rapeita keksejä.

Lisää gluteenittomia leivonnaisia:

980420-Kaura2048.jpg

Gluteeniton kaura-teeleipä ja chia-marjahillo

733956-muffinit.jpg

Tomaattimuffinit

932244-sampyla.jpg

Mausteiset gluteenittomat sämpylät

Kotiliesi.fi: Gluteeniton näkkileipä

X