11.9.2012

Rapea hunajakananpoika

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Mehukkaiden kananpoikien seurassa maistuvat kokonaiset yrteillä maustetut uuniperunat. Hunaja, valkosipuli ja sherry antavat lihalle makua.

Ainekset

2 (á noin 1, 2 kg) tuoretta jyväbroileria
40 g pehmeää voita
3 valkosipulinkynttä
1 nippu tuoretta timjamia
3 sitruunaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 rkl hunajaa
1 dl kuivaa sherryä

Valmistusohje

1. Kuivaa broilerit talouspaperilla. Sekoita voi, murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu timjami keskenään. Halkaise sitruunat ja työnnä molempien broilereiden vatsaan kaksi sitruunapalaa. Hiero maustettu voiseos broilereiden pintaan, mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Sido broilereiden jalat tiukasti vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta ne uunivuokaan. Valuta pinnalle hunaja, sherry ja yhden sitruunan mehut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele broilereita vuokaan valuneella liemellä 1–2 kertaa paistamisen aikana.

3. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Kun sisältä valuva neste on kirkasta ja liha irtoaa hyvin luista, liha on kypsää.

Vinkki: Tarjoa hunajakananpoika yrttiperunoiden kera.

Lisää broileriruokia:

904582-kevatkananpoikaa.jpg

Paahdettua kananpoikaa

961240-marokkolainen_sitruunabroileri.jpg

Marokkolainen sitruunabroileri

753217-broileripata.jpg

Broileripata

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi