Reseptit

Rapea juusto-päärynäpiiras

Glögilasillisen kanssa maistuu rapea juustopiirakka, johon päärynä antaa makeutta. Kokeile sinihomejuuston lisäksi myös vuohenjuustoa tai fetaa.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 iso (600 g) lehti- tai voitaikinalevy

Täyte:

  • 1 päärynä
  • 200 g ranskankermaa
  • 200 g sinihomejuustoa
  • 1 kananmunan valkuainen

Voiteluun:

  • 1 keltuainen

Koristeeksi:

  • 200 g viinirypäleitä
  • 2 viikunaa
  • 1 rs (70 g) miniversosalaattia
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 3 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Ota voitaikina paketistaan leivinpaperin päälle uunipellille sulamaan noin 20 minuutiksi. Levitä taikina yhdeksi isoksi levyksi. Taita taikinalevyn reunoja noin sentti päällekkäin. Voitele reunat keltuaisella.

2. Pese päärynä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ranskankerma, sinihomejuusto ja valkuainen tasaiseksi täytteeksi. Levitä juustotäyte pohjan päälle. Levitä päälle päärynäviipaleita. Kypsennä 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.

3. Pese viinirypäleet ja viipaloi. Huuhtele viikunat ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele miniversosalaatti tarvittaessa. Rouhi pähkinöitä hieman. Levitä juustopiirakan päälle miniversosalaattia, viinirypäleitä, viikunaa ja pekaanipähkinää. Valuta päälle hunajaa.

X