Reseptit

Rapea kauramuru-luumupiiras

Syksyn ihanimmassa kahvipöydän piirakassa maistuvat pienet makeat luumut, vaniljainen rahka ja kaurahiutaleista ja fariinisokerista tehty makea muruseos. Malta odottaa hetki uunista ottamisen jälkeen, niin täytteen maku ja rakenne tekeytyvät.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 100 g voita
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 300 g pieniä luumuja
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1 kananmuna

Kauramuru:

  • 50 g voita
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl jauhettua kanelia

Valmistusohje

1. Sulata voi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, fariinisokeri ja leivinjauhe. Lisää joukkoon voisula ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Sekoita rahka ja kananmuna keskenään ja kaada pohjan päälle. Asettele rahkan päälle luumunpuolikkaat.

3. Sekoita voi, fariinisokeri, kaurahiutaleet ja kaneli murumaiseksi ja ripottele luumujen päälle.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes pohjataikina on kauniin ruskea.

X