Reseptit

Rapea misolohipiirakka

Mehevää lehtitaikinasta tehtyä piirakkaa tulee helposti ja nopeasti koko pellillinen. Leivo piirakka tarjoilupäivänä, jotta pohja pysyy lehtevänä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Mehevää lehtitaikinasta tehtyä piirakkaa tulee helposti ja nopeasti koko pellillinen. Leivo piirakka tarjoilupäivänä, jotta pohja pysyy lehtevänä.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 800 g lehtitaikinalevy

Täyte:

  • 400 g ranskankermaa
  • 4 tl misotahnaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 kananmunaa
  • 250 g kylmäsavulohiviipaleita

Voiteluun:

  • 1 keltuainen

Koristeeksi:

  • 3 rkl hienonnettua (sitruuna)timjamia
  • 1-2 kevätsipulia
  • 1 rs (70 g) minisalaattiversoja

Valmistusohje

1. Ota lehtitaikinalevy huoneenlämpöön sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Kaaviloi levy leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Nosta taikina reunoiltaan noin sentin verran päällekkäin, jotta täyte pysyy pohjan päällä eikä valu pellille.

2. Sekoita ranskankerma, misotahna, sitruunamehu ja kananmunat keskenään kulhossa. Kaada seos taikinan päälle. Revi päälle kylmäsavulohiviipaleita.

3. Voitele pohjataikinan reunat keltuaisella. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat kauniin kullanruskeat.

4. Hienonna piirakan päälle timjamia ja kevätsipulia. Lisää päälle minisalaattiversoja.

Vinkki! Saat tehtyä piirakasta maukkaan kasvisversion, kun korvaat kylmäsavulohen nipulla kuorittuja ja pilkottuja vihreitä parsoja ja 1 dl:lla suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia.

X