
Rapea misolohipiirakka
Mehevää lehtitaikinasta tehtyä piirakkaa tulee helposti ja nopeasti koko pellillinen. Leivo piirakka tarjoilupäivänä, jotta pohja pysyy lehtevänä.
Mehevää lehtitaikinasta tehtyä piirakkaa tulee helposti ja nopeasti koko pellillinen. Leivo piirakka tarjoilupäivänä, jotta pohja pysyy lehtevänä.
Ainekset
Pohja:
- 800 g lehtitaikinalevy
Täyte:
- 400 g ranskankermaa
- 4 tl misotahnaa
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 kananmunaa
- 250 g kylmäsavulohiviipaleita
Voiteluun:
- 1 keltuainen
Koristeeksi:
- 3 rkl hienonnettua (sitruuna)timjamia
- 1-2 kevätsipulia
- 1 rs (70 g) minisalaattiversoja
Valmistusohje
1. Ota lehtitaikinalevy huoneenlämpöön sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Kaaviloi levy leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Nosta taikina reunoiltaan noin sentin verran päällekkäin, jotta täyte pysyy pohjan päällä eikä valu pellille.
2. Sekoita ranskankerma, misotahna, sitruunamehu ja kananmunat keskenään kulhossa. Kaada seos taikinan päälle. Revi päälle kylmäsavulohiviipaleita.
3. Voitele pohjataikinan reunat keltuaisella. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat kauniin kullanruskeat.
4. Hienonna piirakan päälle timjamia ja kevätsipulia. Lisää päälle minisalaattiversoja.
Vinkki! Saat tehtyä piirakasta maukkaan kasvisversion, kun korvaat kylmäsavulohen nipulla kuorittuja ja pilkottuja vihreitä parsoja ja 1 dl:lla suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous