Rapea mustikka-kauratorttu
Jos arkena tekee mieli herkutella, niin alhaalla olevalla reseptillä valmistat yksinkertaisen, mutta maukkaan mustikka-kauratortun. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.
Ainekset
Taikina:
- 125 g voita tai margariinia
- 1½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
täyte:
- 5 dl mustikoita
päälle:
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
Valmistusohje
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää ruokakerma.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirasvuokaan ja ripottele mustikat päälle.
Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä kaurahiutaleet ja levitä muruseos marjojen päälle.
Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous