Reseptit

Rapea mustikka-kauratorttu

Jos arkena tekee mieli herkutella, niin alhaalla olevalla reseptillä valmistat yksinkertaisen, mutta maukkaan mustikka-kauratortun. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria

täyte:

  • 5 dl mustikoita

päälle:

  • 50 g sulatettua voita tai margariinia
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää ruokakerma.

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirasvuokaan ja ripottele mustikat päälle.

Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä kaurahiutaleet ja levitä muruseos marjojen päälle.

Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia.

X