Reseptit

Rapea ruispizzapohja

Ruispohja toimii parhaiten kala- ja äyriäistäytteiden parina.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1/2 dl spelttivehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl kylmää vettä

Valmistusohje

1. Mittaa ruis- ja spelttijauhot sekä suola kulhoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Kauli taikina leivinpaperin päällä ruisjauhoja apuna käyttäen mahdollisimman ohueksi uuninpellin kokoiseksi levyksi.

3. Levitä päälle juustoraastetta ja haluamaasi täytettä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja rapea.

Hyvät pizzapohjat teet myös näillä ohjeilla:

pizzapohja leivinjauheella

Pizzapohja

Pizzataikina

Pizzataikina Teresa Välimäen tapaan

pizza rieskapohjalla

Nopeat ja helpot rieskapizzat

Kotiliesi.fi: Hyvä pizzapohja

X