Rapea salaatti
Rapea salaatti saa mukavaa purutuntumaa porkkanasta ja paahdetuista, makeista pähkinöistä.
Ainekset
paahdetut hasselpähkinät:
- 150 g hasselpähkinöitä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa ja sokeria
marinoitu punasipuli:
- 2 punasipulia ohuina viipaleina
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- ripaus suolaa
punaherukka-hunajakastike
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl hunajaa
- 2 oksaa rosmariinia
- suolaa, mustapippuria
- 2 dl oliiviöljyä
- 150 g punaherukoita
Lisäksi:
- 3 ruukkua erilaisia salaatteja (esim. romaine, frisee, lollo rosso)
- 4 porkkanaa
Valmistusohje
1. Paahda pähkinöitä paistinpannulla keskilämmöllä välillä sekoitellen kunnes ne saavat hieman väriä Lisää pannulle oliiviöljy, hunaja ja ripaus suolaa sekä sokeria. Sekoittele hetki ja kaada pähkinät esim. leivinpaperille jäähtymään.
2. Marinoi punasipulit sekoittamalla marinadin ainekset kulhossa ja kääntelemällä joukkoon viipaloidut sipulit. Jätä tekeytymään noin 15 minuutiksi.
3. Mittaa kulhoon kaikki salaattikastikkeen ainekset öljyä ja herukoita lukuunottamatta ja sekoita. Lisää sitten öljy ohuena nauhana kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekota viimeiseksi joukkoon herukat.
4. Kokoa salaatti. Revi laakeaan kulhoon salaatit ja suikaloi porkkanoista ohuita suikaleita esim. kuorimaveitsellä. Ripottele päälle marinoidut punasipulit ja paahdetut hasselpähkinät. Viimeistele salaatinkastikkeella ja tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous