Rapeakuorinen maalaislimppu
Uunissa matalassa lämmössä kypsennetyissä limpuissa on paksu ja rapea kuori.
Ainekset
Rapeakuorinen maalaislimppu
- 1 l haaleaa vettä
- 50 g tuorehiivaa
- tai 2 pussia kuivahiivaa
- 1 1/2 rkl suolaa
- 3 rkl siirappia
- noin 15 dl rouheisia sämpyläjauhoja (esim. Sunnuntai)
- noin 5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
- 1 dl auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
Rapeakuorinen maalaislimppu leivotaan näin:
Limpusta tulee paksukuorinen ja sisältä mehevä, kun taikina on riittävän löysää ja paistolämpötila tavallista matalampi. Voit leipoa taikinasta yhden koko pellin kokoisen jättilimpun tai jos käytössäsi on kiertoilmauuni, kaksi pienempää leipää. Kiertoilmauunissa voi leipiä paistaa yhtä aikaa kahdella tasolla.
1. Sekoita hiiva, siirappi ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää sämpyläjauhot, auringonkukansiemenet ja sen verran hiivaleipä- tai vehnäjauhoja, että saat tavallista leipätaikinaan selvästi löysemmän taikinan. Alusta taikina tasaiseksi, ripottele päälle jauhoja ja kohota taikinaa peitettynä 40–60 minuuttia.
2. Peitä pelti leivinpaperilla. Kumoa taikina pellille. Irrota kulhon reunoille jäänyt taikina ja painele seleivän sisään. Muotoile leipä ja silottele pinta jauhotetuin käsin.
3. Pane kohottamaton leipä 150–160-asteiseen uuniin ja paista noin 1 1/2 tuntia. Jos käytät kahta peltiä, vaihda niiden paikkaa kerran paistamisen aikana.
4. Tarjoa rapeakuorinen maalaislimppu samettisen sosekeiton kanssa.
Tuoreen leivän tuoksu hurmaa:
Kotiliesi.fi: Rosmariinileipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous