rapeat juustotangot
Reseptit

Rapeat juustotangot

Rapeat juustotangot ovat helppo ja herkullinen pikkusuolainen tarjottava. Tarjoa niitä esimerkiksi katkarapukeiton lisukkeena.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapeat juustotangot

  • 100 g juustoraastetta (gruyere)
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Pinnalle:

  • 1 kananmuna
  • 50 g juustoraastetta
  • (seesaminsiemeniä)

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää lopuksi vesi nopeasti sekoittaen. Muotoile taikinasta levy, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa yksi tunti.

2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 10 cm:n levyiseksi levyksi. Voitele levy munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja seesaminsiemeniä. Leikkaa levystä reilun sentin levyisiä tankoja. Paista tankoja 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Tarjoa juustotangot esimerkiksi katkarapukeiton kanssa.

X