Reseptit

Rapeat kermavohvelit

Rapeita ja raikkaita. Rapeat vohvelisydämet ja raikas siikatahna maistuvat erityisen hyviltä etikkasienten kanssa. Sienet voi korvata kapriksilla tai suolakurkkukuutioilla. Tarjoa vohvelit vastapaistettuina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kermaa
  • 1 muna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 2 rkl voisulaa

Valmistusohje

 

1. Sekoita keskenään muna, kerma ja jauhot. Anna taikinan turvota kymmenen minuuttia.

2. Lisää leivinjauhe, suola, kivennäisvesi ja voisula.

3. Sipaise vohvelirauta öljyllä tai voisulalla. Paista taikinasta noin 4 vohvelia.

Katso myös:

Vohvelit ja katkaraputäyte, Ruoka.fi

Vohvelit ja marjoja, Ruoka.fi

Tonnikalavohvelit, Kotiliesi.fi

X