Reseptit

Rapeat oliivit

Rapeat oliivit sopivat uuden vuoden juhlien tai rentojen illanistujaisten espanjalaishenkiseen tapastarjoiluun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Pankopaneroituihin oliiveihin tulee himo!

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 20 paprikatäytteistä oliivia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl pankokorppujauhoja

Kypsennykseen:

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Valuta oliivit liemestään ja kuivaa talouspaperilla. Ota esille kolme syvää lautasta. Riko munat yhdelle lautaselle, mittaa toiselle vehnäjauhot ja kolmannelle pankojauhot.

2. Kääntele oliivit ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa. Tähän asti voit tehdä oliivit valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen.

3. Kaada pieneen paksupohjaiseen kattilaan öljyä parin sentin korkeudelle. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Tiristä noin kuusi oliivia kerrallaan kauniin ruskeiksi. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

X