Rapeat parmesaani-kampasimpukat
Rapeat parmesaani-kampasimpukat sopivat vähän fiinimmällekin aterialle. Parmesaani ja pankojauhot paistuvat kampasimpukoiden pinnalle herkullisen rapeiksi. Parhaan lopputuloksen saat, kun paistat kampasimpukat huoneenlämpöisinä ja vain pari minuuttia molemmin puolin. Näin simpukka kypsyy tasaisesti ja jää meheväksi.
Ainekset
Rapeat parmesaani-kampasimpukat
- 300 g kampasimpukoita
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 dl pankojauhoja
- 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1 kananmuna
Paistamiseen
- voita
Sitruunainen aioli
- 2 dl majoneesia
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- 2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1-2 rkl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Rapeat parmesaani-kampasimpukat tehdään helposti näin:
1. Ota kampasimpukat jääkaappiin sulamaan jo edellisenä iltana. Pyyhkäise kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi. Mausta ripauksella suolaa.
2. Sekoita sitruunaisen aiolin ainekset keskenään ja nosta jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistat kampasimpukat.
3. Mittaa parmesaaniraaste, pankojauhot ja timjami lautaselle. Riko kananmuna kippoon ja sekoita rakenne rikki haarukalla.
4. Kasta kampasimpukat ensin kananmunaan ja sen jälkeen pankojauho-juustoraasteseokseen.
5. Paista kampasimpukat paistinpannulla voissa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile rapeat parmesaani-kampasimpukat sitruunaisen aiolin kanssa.
Katso myös: Juhlavat alkupalat kampasimpukoista syntyvät yllättävän helposti kotonakin – kokosimme vinkit ja ohjeet, joilla onnistut
Katso myös Kotiliesi.fi: Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous