Reseptit

Rapeat prosciutto-viikunakierteet

Viikunamarmeladilla, ilmakuivatulla kinkulla ja juustolla täytetyt rapeat lehtitaikinakierteet valmistuvat nopeasti ja maistuvat illanistujaisissa tai teen kera

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapeat prosciutto-viikunakierteet:

  • 5 lehtitaikinalevyä
  • noin 1/2 dl viikunamarmeladia
  • 1 dl voimakasta juustoraastetta, esim. goudaa tai cheddaria
  • 80 g ilmakuivattua kinkkua, esim. prosciuttoa

Voiteluun:

  • 1 keltuainen

Valmistusohje

1. Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa huoneenlämmössä noin 15–20 minuuttia.

2. Leikkaa levyt pituussuunnassa puoliksi. Levitä suikaleille viikunamarmeladia. Ripottele päälle juustoraastetta. Levitä jokaiselle suikaleelle ilmakuivattua kinkkua.

3. Kiedo lehtitaikinasuikaleet rennosti kierteille. Irrottele kierteet toisistaan hieman, jotta ne eivät uunissa kypsyessään takerru toisiinsa kiinni.

4. Voitele kierteet keltuaisella. Kypsennä 225 asteessa 12–15 minuutta.

VINKKI: Lehtitaikinakierteet ovat herkullisimmillaan tuoreina paistamisen jälkeen. Käytä täytteeksi paistonkestävää viikunamarmeladia, joka pysyy paistettaessa kierteiden sisällä eikä valu pellille kuten viikunahillo.

X