Reseptit

Rapeat röstit

Voi-öljyseoksessa tirisevät perunaröstit sammuttavat varmasti suolaisen nälän. Iltapala, joka tuo gurmeeta arkeesi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 4 rkl raastettua emmentalia tai kermajuustoa
  • suolaa
  • pala muskottia
  • 2 rkl silputtua tilliä tai persiljaa

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Valmistusohje

Tirisevän kuuma perunarösti mäti-lohilisukkeen kera on helppotekoinen gourmetruoka.

Tee perunarösti näin:

1. Raasta perunat raastimen karkealla terällä. Painele raasteesta ylimääräinen kosteus pois siivilässä. Sekoita raasteeseen juusto ja mausta suolalla, muskotilla ja silputulla tillillä.

2. Kuumenna ohukais- tai blinipannussa voi-öljyseosta. Lisää reilu lusikallinen raastetta ja levitä se ohueksi kerrokseksi pannulle. Kypsennä keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes rösti on rapeaa ja peruna täysin kypsää.

X