Reseptit

Rapu-kurkkuceviche

Rapu-kurkkuceviche maistuu perinteisten blinien kanssa.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g jokirapuja
  • 1/2 kurkku
  • 1/2 punainen chili
  • 1/2 dl tuoretta ruohosipulia

Lisäksi

  • 1/2 limetin mehu
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Valuta ja huuhtele ravut. Voit jättää ravut kokonaisiksi tai hienontaa pienemmiksi.

2. Pese ja kuutioi kurkku. Halkaise chili, ota siemenet pois ja hienonna. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä kaikki ainekset.

3. Purista päälle limetinmehu ja lisää öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kylmään maustumaan noin 30 minuutiksi. Rapu-kurkkuceviche maistuu perinteisten blinien kanssa.

Katso myös:
Silakkaceviche, Ruoka.fi
Kuhaceviche, Ruoka.fi
Lohiceviche, Kotiliesi.fi

X