Reseptit

Rapu-mangonachot

3.2.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mausteisen maukas meksikolaisateria sopii hienosti seurusteluruoaksi tai herkutteluun perheen kesken. Katkaravuista, mangosta ja nachoista syntyy nopea ja raikas alkupala.

Ainekset

Rapu-mangonachot:

200 g isoja pakastekatkarapuja
1/2 kurkku
1 kypsä mango
1/2 ruukkua minttua
1/2 chilipalko
1/2 sitruunan mehu
2 rkl maissi- tai oliiviöljyä
muutama tippa chipotle-tabascoa
ripaus suolaa
1 tl hunajaa
maissinachoja
hienonnettua kevätsipulia

Valmistusohje

1. Sulata ja valuta ravut. Kuutioi kurkku ja mango. Hienonna minttu ja chili.

2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Lusikoi rapu-mangoseosta nachoille ja asettele ne tarjoiluvadille. Viimeistele kevätsipulilla.