Reseptit

Rapu-mangonachot

Mausteisen maukas meksikolaisateria sopii hienosti seurusteluruoaksi tai herkutteluun perheen kesken. Katkaravuista, mangosta ja nachoista syntyy nopea ja raikas alkupala.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapu-mangonachot:

  • 200 g isoja pakastekatkarapuja
  • 1/2 kurkku
  • 1 kypsä mango
  • 1/2 ruukkua minttua
  • 1/2 chilipalko
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl maissi- tai oliiviöljyä
  • muutama tippa chipotle-tabascoa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • maissinachoja
  • hienonnettua kevätsipulia

Valmistusohje

1. Sulata ja valuta ravut. Kuutioi kurkku ja mango. Hienonna minttu ja chili.

2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Lusikoi rapu-mangoseosta nachoille ja asettele ne tarjoiluvadille. Viimeistele kevätsipulilla.

X