Rapucocktail
Rapucocktail on rapujuhlien menun raikas aloitus. Helppo alkupala valmistuu nopeasti. Rapucocktailin kanssa maistuu lasillinen kuohuviiniä
Ainekset
Rapucocktail:
- 200 g jokiravun pyrstöjä tai isoja katkarapuja
- 1 avokado
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 vihreä omena
- 2 vartta kevätsipulia tai kesäsipulin varsia
Kastike:
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 limetin mehu ja raastettu kuori
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 tl chililastuja
Valmistusohje
Rapucocktail tehdään näin:
1. Vauta ravut lävikössä.
2. Kuutioi avokadon hedelmäliha ja laita kuutiot kulhoon.
3. Puolita kirsikkatomaatit, kuutioi omena ja hienonna ke-vätsipuli. Kääntele ainekset sekaisin kulhossa.
4. Lisää joukkoon ravut.
5. Sekoita kastikkeen ainekset erikseen toisessa kulhossa. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
6. Kääntele kastike rapucocktailin joukkoon.
7. Jaa rapucocktail kauniisiin annosmaljoihin ja tarjoile esimerkiksi kuohuviinin kera.
Katso myös: Rapu-kurkkuceviche
Katso myös Kotiliesi.fi: Rapucocktail
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous