Reseptit

Rapuhyytelö

Juhlava rapuhyytelö on hyvä alkupala rapujuhliin. 

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 liivatelehteä
  • kylmää vettä
  • 10 ravun lihat
  • 1 varrellinen sipuli
  • 1 nippu tilliä
  • 1 dl smetanaa
  • 0.5 dl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl currya
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje

 

1. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Jätä muutama ravunpyrstö koristeeksi ja hienonna loput ravunlihat. Hienonna sipuli ja tilli.

2. Sekoita hienonnetut aineet ja smetana keskenään. Mausta seos chilikastiketta, currylla ja maun mukaan suolalla sekä valkopippurilla.

3. Vatkaa kuohu- tai vispikerma vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon. Purista liivatelehdistä vesi pois. Liuota lehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

4. Kasta vuoka ulkopuolelta kuumaan veteen, pane tarjoiluvati päälle ja kumoa hyytelö tarjolle. Koristele ravunpyrstöillä, salaatinlehdillä ja yrteillä. Tarjoa rapuhyytelö paahtoleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.

X